Vijf tips om te slagen voor je rijexamen

Je rijexamen komt eraan. Best spannend! Vragen zoals hoe kan ik me het beste voor bereiden? En wat moet ik nog weten voordat ik rijexamen heb schieten door je hoofd. Ik geef je vijf tips om je optimaal voor te breiden op je rijexamen.

 

1. Plan een TTT

Een tussentijdse toets (TTT) is een proefexamen bij het CBR. Als je een TTT hebt gedaan voor je rijexamen heb je al eens meegemaakt hoe alles eraan toe gaat. Je kunt je dus niet beter voorbereiden op een examen. Tijdens een TTT kun je ook al de bijzondere verrichtingen doen. Ben je hiervoor geslaagd? Dan hoef je deze niet meer te doen op je rijexamen. Zorgt natuurlijk voor minder stress en meer kans op slagen.

 

2. Bepaal een tijdstip voor je rijexamen

Je hebt vast een tijdstip die je fijn vindt. Als rijinstructeur kun je rekening houden met het tijdstip van het rijexamen. Ben jij meer een ochtendmens? Dan proberen we het examen voor je in de ochtend te plannen.

 

3. Neem een rijles vlak voor je examen

Om je optimaal voor te breiden op je rijexamen, kun je er een rijles voor plannen. Door dit te doen zorg je ervoor dat je alvast gewend bent aan de auto.

 

4. Rust goed uit en eet goed

Klinkt heel logisch en dit weet je natuurlijk al lang. Maar wanneer je weinig hebt geslapen en niet goed hebt gegeten, zal je waarschijnlijk minder goed presteren. Dus ga de avond van tevoren geen gekke dingen meer doen. Ontspan je door een film te kijken en ga op tijd naar bed. Sta de volgende ochtend uitgerust op en neem een goed ontbijt. Jij bent klaar om te slagen!  

 

5. Blijf rustig tijdens je examen

En als laatste, maak je niet te druk! Een foutloos rijexamen kan haast niet en hoeft ook niet. Dus slaat je auto een keer af? Of hield je even niet genoeg afstand? Dat maakt niet uit. Schiet niet in de stress want fouten mag je maken. Corrigeer jezelf en rijd rustig verder.

Overige blogs